19 Şubat 2015 Perşembe

O Reklam Bir Fragman mıydı?

Selam ahali gündemle ilgili yazı yazma adetim yoktur pek ancak size bir gözlemimi sunmak istiyorum. Öncelikle Özgecan’a Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum ve o şerefsiz evlatlarına da binlerce kez lanetler olsun.

Medya özellikle de televizyon toplumlar üzerinden çok etkili bir araçtır, bunu zaten sıklıkla söylüyorum, medyanın tek elden yönetildiğini de 65487961587 defa söylemişimdir herhalde. Bir toplumu psikolojik olarak yönlendirmenin yahut bir şeye hazırlamanın yolu kasıtlı ve sürekli tekrar eden yayınlar yapmaktan geçer. Zaten bu bilinen bir yöntemdir.

Tarsus’da yaşanan olaydan sonra aklıma bir ‘’acaba?’’ sorusu düştü. Şimdi bu anlatacaklarımı asla bir temele dayandıramayacağım naçizane bir teoridir.  Bu olay bir plan program dahilinde bilerek, isteyerek, kasten gerçekleştirilmiş olabilir. Zira olaydan önceki yaklaşık 2 aylık periyotta bir kamu spotu piyasaya sürüldü ki açıkçası ben daha önce hiç bu kadar sert bir reklam filmi daha görmemiştim. Ayrıca malum olaydan sonra da milletimiz inanılmaz bir tepki gösterdi yine eşine rastlanır bir durum değildi bu. İdam ciddi ciddi tartışıldı mesela.

Neyse.


Söz konusu reklam filmi;




Bir de İngilizce alt yazılı versiyonu var ki yine son derece ilginç;





Bir de bu KADEM adlı oluşumun Youtube hesabı da hayli yeni ve 25 Kasım 2014 tarihinden önce hiçbir hareket yok. İnternet sitelerine bakayım dedim ve yine çok da köklü bir oluşum olmadıklarını gördüm 3-4 etkinlik dışında bir faaliyetleri yok. O reklam filmi nasıl piyasaya sürüldü bunu açıklayan bir emmare desen o da yok.

O reklam bu olayın habercisi miydi?, Toplum böyle bir olaya hazırlanmak amacıyla mı bir duyarlılık oluşturulmak istendi?, Bu reklamı piyasaya sürdürenler(KADEM’i kastetmiyorum) ve sürekli belirli periyotlarla ekranlardan düşürmeyenler ile bu cinayeti işletenler aynı kişiler olabilir mi? Yine ‘’toplum üzerinde en kısa zamanda ne kadar geniş çaplı bir algı oluşturabiliriz?’’ maksatlı bir deneme mi yapıldı?

Açıkçası bu silsile benim kafamda bu soru işaretlerini oluşturdu zira bu halkın tek vücut olup kontrolsüz bir öfke patlaması yaşaması alışık olduğumuz bir durum değil. Burada ciddi bir algı operasyonu yatıyor olabilir. Şayet durum böyleyse ve bu sikko amaç uğruna o gencecik kızın canına kıydıysanız Allah hepinizin belasını versin.

Son olarak tekrar söylüyorum bu bir düşüncedir hiçbir dayanağı yoktur, kimseyi suçlamıyorum sadece aklıma gelen bir ihtimali paylaşmak istedim ve bir teori attım ortaya ancak biraz gerçekçi bir teoriydi sanki…


Hadi selametle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder